Slik lager du trendsmøret.
Oppskriftene hos Laibikk er ikke nødvendigvis de mest avanserte, men det betyr ikke at de ikke imponerer. Snarere tvert imot. For selv om du kanskje bruker komfyren til oppbevaring av sko, blir ikke kjøkkenfesten noe dårligere av den grunn.
Pisket smør er på alles lepper om dagen. Den danske it-kokken, Fredrik Bille Brahe, har plassert et fat med et høyt pisket smør på de kule spisestedene Atelier September og Apollo i København.
Og neida, du skal ikke scrolle lenge på Instagram før det dukker opp et bilde av dette smøret, som regel sammen med et surdeigsbrød.
Euroman har delt oppskriften til den København-baserte kokken – så med få ingredienser kan du selv lage trendsmøret hjemme.
Du trenger:
250 g usaltet, økologisk smør
0,5 dl skummet kulturmelk
2,5 gram havsalt
Slik gjør du:
La smøret stå ute over natten så det er mykt når du skal piske det. Pisk smøret i ca 10 minutter til det er lett og luftig. Tilsett så melken og saltet, og pisk igjen. Bruk en slikkepott til å få smøret over på et lekkert fat og skjær opp surdeigsbrødet.
Voilà!
Fatet med deilige skiner, oster og mer er det Urbaniamagasin som står bak!



